Σχετικά με μας

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον χώρο της βιομηχανικής συσκευασίας ξύλου από το 1996, έχουμε την δυνατότητα να κατασκευάσουμε καινούργιες ξύλινες παλέτες οποιοδήποτε διαστάσεων και ποσοτήτων. Αγοράζουμε και πουλάμε μεταχειρισμένες ξύλινες παλέτες σε όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με δυνατότητα κάλυψης των πλέον αυξημένων ποιοτικών και ποσοτικών αναγκών κάθε εργοστασίου, συσκευαστηρίου ή εταιρείας. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στις Αχαρνές, Δεκελείας & Τατοΐου, στα όρια της βιομηχανικής περιοχής Τατοΐου, σε αύλιο χώρο 6 στρεμμάτων όπου γίνεται η συλλογή παλιάς παλέτας, η ανακύκλωση και επισκευή της. Διαθέτουμε υποκατάστημα κατασκευής καινούργιας παλέτας και ξυλοκιβωτίων στην Μαγούλα Αττικής. Εξυπηρετούμε την Βόρειο Ελλάδα μέσω του υποκαταστήματος της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, οδός Ολύμπου 30 στο Καλοχώρι (έναντι ΙΚΤΕΟ) με αγορές και πωλήσεις μεταχειρισμένων και καινούργιων παλετών. Πιστεύουμε στις εξαγωγικές δυνατότητες των επιχειρήσεων, διαθέτουμε πιστοποιημένες παλέτες κατά το διεθνές πρότυπο ISMP-15 θερμικής απεντόμωσης κατάλληλες προς εξαγωγή σε οποιαδήποτε χώρα. Σε εμάς θα βρείτε επίσης μεταχειρισμένες πλαστικές παλέτες άριστων δυνατοτήτων. Συγκαταλεγόμαστε στις πρωτοπόρες εταιρείες του χώρου με μεγάλες δυνατότητες εμπορίας πριστής ξυλείας, κατασκευής και εμπορίας καινούργιων και μεταχειρισμένων παλετών. Συμβάλλουμε στην υποστήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας με σεβασμό και φροντίδα για το περιβάλλον 15 και πλέον χρόνια. Είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε πληροφορία του κλάδου μας, για την αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας.
Services
Η εταιρεία μας
Οι εταιρείες Γ. – Α. Χατζηγεωργίου Ο.Ε. και Γ. Χατζηγεωργίου ΜΕΠΕ δραστηριοποιούνται στο χώρο του βιομηχανικού ξύλου και ασχολούνται με την κατασκευή και εμπορία των παλετών από το 2000. Η βαθιά μας εμπειρία στον βαλκανικό χώρο όσο αφορά το ξύλο και την συσκευασία ξεκινά από το 1996. Στηρίζουμε τις βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων και τις εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με λύσεις συσκευασίας παλετών με συνέπεια και αρτιότητα. Το 2000 ξεκινάμε με έδρα το Μενίδι την ανακύκληση παλετών. Το 2004 συνεχίζουμε με το υποκατάστημα στην Μαγούλα Αττικής με κατασκευή καινούργιας παλέτας σε μεγάλη κλίμακα. Το 2010 ανοίγει το υποκατάστημα μας στην Βόρειο Ελλάδα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
"Στόχος μας είναι η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας προς όφελος του περιβάλλοντος, της οικονομίας και του πολίτη. Με την επαναχρησιμοποίηση του ξύλου και της παλέτας οι επιχειρήσεις μειώνουν τα κόστη συσκευασίας με αποτέλεσμα να κερδίζει και ο καταναλωτής."
enviromental
Πιστοποίηση

Πιστοποίηση

Εμπορευόμαστε πιστοποιημένες παλέτες όλων των διαστάσεων έτοιμες και κατάλληλες προς εξαγωγή σε τρίτες χώρες εκτός ΕΕ. Λόγω της διεθνούς σύμβασης για την προστασία των φυτών και της δημόσιας υγιεινής (IPPC), οι περισσότερες παλέτες που αποστέλλονται εκτός των εθνικών συνόρων πρέπει να είναι κατασκευασμένες από υλικά που δεν είναι σε θέση να φέρουν έντομα που θα προκαλέσουν ασθένειες στα φυτά. Οι προδιαγραφές για αυτές τις παλέτες περιγράφονται και αναλύονται στο πρότυπο ISPM 15. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί ως μία οντότητα σε αυτό το ζήτημα και εμπορεύματα που αποστέλλονται από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν χρειάζονται να φορτωθούν σε πιστοποιημένες παλέτες. Παλέτες των πρώτων, ακατέργαστο ξύλο δεν συμμορφώνονται με ISPM 15. Για να είναι συμβατές οι παλέτες (ή άλλο υλικό συσκευασίας από ξύλο) πρέπει να πληρούν τα πρότυπα DB (De barked -δηλώνει ότι η παλέτα έχει αποφλοιωθεί τελείως) και πρέπει να αντιμετωπίζονται με έναν από τους ακόλουθους τρόπους υπό την επίβλεψη ενός εγκεκριμένου οργανισμού:

  • Θερμική επεξεργασία: Το ξύλο πρέπει να θερμαίνεται ώστε να επιτευχθεί ελάχιστη θερμοκρασία πυρήνα 56 οC (132.8 οF) για τουλάχιστον 30 λεπτά. Παλέτες που αντιμετωπίζονται μέσω αυτής της μεθόδου φέρουν τα αρχικά HT κοντά στο λογότυπο της IPPC.
  • Χημική απολύμανση: Το ξύλο πρέπει να απολυμανθεί με βρωμιούχο μεθύλιο. Παλέτες που αντιμετωπίζονται μέσω αυτής της μεθόδου φέρουν τα αρχικά MB κοντά στο λογότυπο της IPPC. Από τις 19 Μαρτίου 2010, η χρήση του βρωμιούχου μεθυλίου ως αποδεκτή θεραπεία σύμφωνα με ISPM15, έχει πλέον απαγορευτεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Επεξεργασμένα ξύλινες παλέτες πρέπει να σφραγίζονται σε δύο αντίθετες πλευρές δείχνουν είτε HT για θερμική επεξεργασία ή MB για τη θεραπεία βρωμιούχου μεθυλίου. Παλέτες από μη ξυλώδη υλικά όπως ατσάλι, αλουμίνιο, πλαστικό, ή προϊόντα μηχανικής ξύλου, όπως κόντρα πλακέ, λεπιδόπλακας ή κυματοειδές fiberboard δεν χρειάζονται την έγκριση IPPC, και θεωρείται ότι απαλλάσσονται από τους κανονισμούς ISPM 15.

Βιομάζα

Βιομάζα είναι οτιδήποτε οργανικό που μπορεί να παράξει ενέργεια. Το ξύλο, άλλα δασικά κατάλοιπα ή υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων είναι μερικά από αυτά. Η βιομάζα είναι μια φιλική στον άνθρωπο και στο περιβάλλον μορφή ενέργειας και έχει επαναεισαχθεί τα τελευταία χρόνια μαζικά κυρίως ως μια οικονομική και εναλλακτική λύση θέρμανσης, στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε τα pellet ξύλου, industrial pellet (από άλλα φυτικά υλικά), τις μπρικέτες ξύλου και τα καυσόξυλα φυσικά.
Μερικά από τα πλεονεκτήματα της βιομάζας είναι ότι:

  • Είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας καθώς παράγεται από 100% καθαρή οργανική ύλη χωρίς χημικά πρόσθετα ή άλλα ξένα σώματα και αυτό μπορεί να φανεί εύκολα από τα κατάλοιπα της καύσης.
  • Η καύση της βιομάζας έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, επειδή οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία της βιομάζας.
  • Εφόσον η βιομάζα είναι εγχώρια πηγή ενέργειας, η αξιοποίηση της σε ενέργεια συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα και βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και στην εξοικονόμηση του συναλλασσόμενου φυσικά.

Σε συνεργασία με την Technopellet προσφέρουμε σε ανταγωνιστικές τιμές στα αναλώσιμα εναλλακτικής θέρμανσης Pellet ξύλου, Μπρικέτες ξύλου, Καυσόξυλα, Κάρβουνα και στα συστήματα θέρμανσης με βιομάζα.

βιομαζα

Logistics

Αναλαμβάνουμε μεταφορές παλετών σε όλη την Ελλάδα μέσω των δυο υποκαταστημάτων μας στην Αττική και του υποκαταστήματος μας στην Βόρειο Ελλάδα.

Ανακύκλωση

Αναλαμβάνουμε την ανακύκλωση των παλετών και άλλων διάφορων ξύλινων συσκευασιών αλλά και την αγορά των παλετών που μπορούν να επαναδιατεθούν σε χρήση μετά από επισκευή. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε με την ανάγκη της αγοράς για χρήση καινούργιου ξύλου στη συσκευασία και προστατεύουμε το περιβάλλον και τους πόρους του.

recycle
Οικονομικά στοιχεία
scroll to top